Home / Noutati / Comuna Jijila – Anunț referitor la elaborarea Proiectului de hotărâre privind aprobarea indexării impozitelor și taxelor locale precum și a taxelor speciale pentru anul 2024

Comuna Jijila – Anunț referitor la elaborarea Proiectului de hotărâre privind aprobarea indexării impozitelor și taxelor locale precum și a taxelor speciale pentru anul 2024

Anunț referitor la elaborarea Proiectului de hotărâre privind aprobarea indexării impozitelor și taxelor locale

precum și a taxelor speciale pentru anul 2024

             Astăzi, 07.03.2023, Comuna Jijila, anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ:

Aprobarea indexării

impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2024

         În cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice.

           Sume indexate conform alineatului menționat anterior se aprobă prin hotărâre a Consiliului Local și se aplică în anul fiscal următor.

Potrivit datelor publicate e site-ul Ministerului Finanțelor pentru indexarea impozitelor și taxelor locale aferente anului 2024, consiliile locale vor utiliza rata inflației de 13,8%.

                  Documentația aferentă proiectului de hotărâre include:

  • Proiectul de hotărâre nr. 9/07.03.2023 – click aici;
  • Referatul de aprobare nr. 2373/15.02.2023 – click aici;
  • Raportul de specialitate nr. 2372/15.02.2023 – click aici;
  • Anexa 1 la Proiectul de hotărâre nr 9/07.03.2023 – click aici;
  • Anexa 2 la Proiectul de hotărâre nr 9/07.03.2023 – click aici;
  • Anexa nr. 3 la Proiectul de hotărâre nr. 9/07.03.2023 – click aici;

            Documentația poate fi consultată pe: pagina de internet a instituției www.comunajijila.ro sau la sediul instituției din Str. Principală, nr. 77, comuna Jijila, județul Tulcea.

           Proiectul de hotărâre se poate obține în copie, pe bază de cerere depusă la biroul de relații cu publicul al instituției.

           Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 07.04.2023 ca mesaj în format electronic pe adresa de email: prmrjijila@yahoo.com, prin poștă la adresa str. Principală, nr. 77, comuna Jijila, județul Tulcea, la sediul instituției, la registratură la adresa str. Principală, nr. 77, comuna Jijila, județul Tulcea, între orele 08:00-16:00, de luni până vineri.

             Materialele transmise vor purta mențiunea ,,Propuneri privind Aprobarea indexării impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2024, sumele prevăzute în tabelul prevăzut la art. 470 alin. (5) şi (6).

            Pentru cei interesați există și posibilitatea organizări unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 07.04.2023.

            Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate, va fi justificată în scris.

            Pentru informațiile suplimentare, vă stăm la dispoziție la următoarele date de contact: telefon: 0240550002, email: prmrjijila@yahoo.com, persoana de contact: Alexandrina Deacu.

 

Primar,

Costică Deacu

 

 

 

 

Vezi si

Comunicat – audiențe Avocatul Poporului în luna Iunie 2024

În data de 27 iunie 2024, reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului -Biroul Teritorial …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *