Home / „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”

„ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”

“Marți, 13”, ziua informării preventive

       Unele persoane superstițioase consideră ziua de „Marți 13” o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar așa. De multe ori „ghinionul” ni-l facem și singuri, prin lipsa informațiilor. Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că așa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller – „un om informat este un om puternic”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marțea, să fie declarată „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE”.

        Cetățeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situațiilor de urgență. Rolul său devine unul major prin însușirea și aplicarea informațiilor care vin din partea instituțiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relațiile cu familia, comunitatea și mediul înconjurător.

        Anual, în România sunt înregistrate mii de incendii la locuințe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc și victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuințe sunt coșul de fum defect sau necurățat, instalații electrice defecte sau improvizate, fumatul și focul deschis și mijloacele de încălzire.